6. klasses fede Sverigstur!

Selvom det kun var 14 dage siden der var skolestart, tog 6. klasse på Holmeåskolen et smut til Sverige. Det betød også at vi selv skulle lave mad, vaske op, skrive dagbog, stå tidligt op og meget mere. Dag 1 startede vi tidligt fra Vejen Banegård. Da vi nåede København, skulle vi skifte tog til Helsingør, hvor vi gik op til Kronborg. På vejen så vi Helsingørs lille Havfrue, som blev indviet i år 2012. På Kronborg skulle vi løse mange forskellige opgaver – det tog lang tid. På Kronborg så vi kongeværelset, dronningeværelset og dansesalen. Det var spændende. Vi så også Kronborgs Slotskirke, som var mega flot. Det sjoveste sted var Kasematterne, der var mørke og uhyggelige, og der sad Holger Danske stadig og venter på at Danmark kommer i krig.

Eleverne skulle bo på noget der hed Møllegården. Møllegården var tre smukke huse som man kunne bo i, men drengene og pigerne boede i hver deres hus. Fra Møllegården var der en rigtig god udsigt lige ud til en rigtig stor sø, men også en lille bæk. Men vores klasse var der ikke så tit, for vi skulle jo ud og se en masse i Sverige.         
                                                       
Dag 2 tog vi til Kullaberg, som  er et mega stort sted ude ved havet med klipper, hvor man kan klatre. Vi klatrede i ca. en halv time. Da vi var færdige kørte vi tilbage til Örkelljunga og blev sat af ved en slikbutik kaldt Gotteboet, hvor vi købte en masse slik, fordi det er så billigt.

Den tredje dag skulle vi til Frederiksdal i Helsingborg. Frederiksdal er en flot park med mange blomster og gamle huse fra gamle dage. Efter det gik vi til et tårn ved navn Kärnan, som i gamle dage var brugt til at skyde skibe ned der sejlede forbi Øresund uden at betale told. Den var 35 meter høj, 15 meter på hver side og den havde 4,5 meter tykke mure, og man kaldte Kärnan Kronborgs lillesøster. Efter vi havde set det, tog vi ned i gågaderne og handlede et par timer. Tæt på Kärnan var et kæmpestort springvand, hvor nogen havde puttet sæbe i, så der var hvidt skum over det hele.

Den fjerde dag var vi i Söderåsen, hvor vi drak frisk kildevand. Vi så først Nationalparken oppefra og senere så vi en smuk sø – vandet var helt stille, så man kunne se sit eget spejlbillede. Senere tog vi i Ingelbo Elgpark, som er en park med syv elge, som hedder Max, Mamma Mia, Missy, og 4 små kalve. Mamma Mia og Missy er meget kælne, men når Max kom, flygtede de. Max var lidt speciel den dag vi kom og besøgte dem. Max var lidt aggressiv, fordi han var ved at komme i brunst. 

Efter vi havde været i elgparken skulle vi ud og køre bobslæder. Det var mega vildt og meget sjovt. Vi fandt ud af at man skulle læne sig den rigtige vej, for ellers fløj man af.  Vi syntes det var vildt sjovt, og at det gik vildt hurtigt, men der var fire af os, der faldt af deres bobslæde. Da vi var færdig med sommarrodel så skulle vi hjem og gøre rent. Da de sidste endelig fik gjort rent, fik vi en belønning, som var at vi skulle på McDonald’s. Det var godt.

Den sidste dag skulle vi hjem. Vi blev hentet i bus, hvor vi bare tog hele turen tilbage, som vi kom, MEN vores tog fungerede ikke. Så vi tog et andet tog. l sidste ende kom vi hurtigere hjem, og sådan sluttede vores dejlige, fantastiske, utrolige, spektakulære Sveriges tur, som vi ikke kunne have lavet uden vores sponsorer og familier. Tak for turen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *