LindknudLokalhistorie

I mange af husene på Lindknuds gader har der jo førhen været forretninger eller virksomheder af én eller anden slags. Yngre årgange af byens borgere og tilflyttere til vor by kan ikke vide noget om den historie.

Nu er det vor hensigt i foreningen at forsøge at samle mere historie om disse huse, de folk, det liv og den forretning, der tidligere har været drevet og levet i dem.

Vi har jo fat i de korte facts om husene og ejerne af dem, som findes i bogen: Lindknud. Historier om en egn, dens mennesker huse og gårde.

 

Nu begynder vi med huset på Hovborgvej, hvor der har været bageri og forretning indtil for få år siden. Billedet og oplysningerne fra  ovennævnte bog er vedhæftet her. Udover disse oplysninger  har Jytte Nielsen, den sidste indehaver af bageriet, leveret lidt historie om bageriet i bogen fra 1992: Lindknud 1930 – 92. En egn i forandring. Og også nogle billeder, som findes i: Lindknud. 100 år i billeder. som udkom i 1994.

Men nu ønsker vi mere historie. Vi efterlyser billeder af folk, der har boet i huset, og som har drevet forretningen. Også billeder fra og mere fortælling om bageriet og forretningen, end det Jytte har fortalt. Vi ved jo f.eks., at der er nogle, der har haft job i virksomheden.

 

Hvis man ikke ønsker at aflevere billeder til arkivering, vil vi gerne bare låne dem, hvor vi da vil scanne dem ind og registrere dem i arkivets

samling. Derefter vil de kunne ses ved at slå op på nettet på arkiv.dk. og søge på Lindknud bageri.

 

Efter scanningen leveres billederne tilbage med tak for lån.

 

Vi håber man er med på ideen og vil se efter i gemmerne, hvad der evt. findes af interesse for denne sag.

 

Det kan blive til gavn for historien og til glæde for os alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *