Pressemeddelelse – Lindknud Aftenhøjskole

Torsdag d. 3. november 2016 kl. 19 er der sangaften på programmet i aftenhøjskolen i Lindknud. Søskendekoret Olesen fra Starup underholder og temaet vil være: ”Den danske sangskat”..

Søskendekoret Olesen – eller ”Søskendesekstetten” er et familiekor.

Koret består af 6 søskende, 1 søster og 5 brødre, der alle er født og opvokset på ”Toftegård” i Rodebæk, der ligger ved Agerbæk.

Søsteren, der er den ældste, er født i 1949. Herefter kom 5 raske drenge, den yngste er fra 1962. De tre af flokken virker i dag som kirkesangere i henholdsvis Outrup og Lunde, Fåborg og Tjæreborg kirker.

Interessen for sang og musik opstod i hjemmet, hvor både forældre og bedsteforældre var gode sangere. Der blev sunget meget, og søskendekoret, der så at sige er født og opvokset med højskolesangbogen i hånden, har sunget sammen siden barndomsårene, og ved festlige lejligheder blev sangbogen fundet frem.

De seks søskende startede med at optræde ved festlige lejligheder i familien.

Som tiden er gået har koret fået flere opgaver og har nu sunget fast sammen i ti år. Repertoiret er blevet udvidet, og omfatter nu både populære sange fra den danske sangskat, dansktopsange og udenlandske sange.

Koret optræder ved private sammenkomster, fødselsdage, sølv-og guldbryllupper, på plejehjem, i foreninger og sidst men ikke mindst: ved kirke- og adventskoncerter, og har 14 – 18 arrangementer årligt.

Korets faste akkompagnatør er Preben Leth Kruse fra Skovlund.

Arrangementet foregår som sædvanlig på Bøgevang i Lindknud, Favrskovvej 8. Der er entre og  man skal selv medbringe forfriskning til pausen.
8f7_soeskendekoret_olesen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.