Spejder jubilæum
Der blev fejret 50 års spejderjubilæum i Lindknud fornylig. Hertil kan knyttes en lille mini beretning, som går helt tilbage til 1946 som fortæller, at der også var grønne spejdere i Lindknud for 70 år siden.
Dengang var vi en 14 – 15 spejderdrenge. Af dem kan nævnes Børge Pedersen i Lindknud, Egon Hansen som nu er bosat i Billund og Niels Holger Hansen.
Vi holdt til i den ene ende af Lindknud missionshus og arbejdet var nok iværksat af lærer Kristiansen som var førstelærer i okslund skole. Tropslederen hed Peter Nedergård.
Én af de store oplevelser var da vi deltog i den store lands-korpslejr i Sønderborg i 1946. Vi blev transporteret derned i en åben lastbil fra Holsted. Det store telt, som vi havde med, var så lang så den ragede bagud af lastbilen, det samme gjorde granrafterne som skulle bruges til teltet.
Kronprins Frederik, den senere kong Fr. den 9. var spejderkorpsets projektor. Han kom kørende i en DKV huskes der. Alle 10,000 drenge vandrede ud til Dybbel, det gjorde indtryk, og der var meget at holde styr på af lederne.
Lokalt havde vi en pinselejr ved Stilde plantage.
Spejderarbejdet stod og faldt med hvem der var ledere. Det gjorde det dengang, og det gør det den dag i dag.
Niels Holger Hansen
——————————————————————————————
På facebook var der i anledning af 50 års-jubilæet nedenstående hilsen fra pensioneret tømrer i Juelsminde Bent Kristensen:
Tillykke med spejderjubilæet. Jeg vil fortælle om nogle oplevelser som dreng i Lindknud, hvor jeg boede fra 1947 – 54, hvor min far var med i et savværk, der lå lidt uden for byen. Der var én der samlede nogle drenge til lidt spejderarbejde. Vi havde ikke nogle lokaler, men var ude i naturen. Vi blev kørt til en stor spejderlejr på ladet af en lastbil med tønde og gift til at sprøjte på markerne. Vi syntes det var spændende med sådan en stor spejderlejr. Det var nok begyndelsen til spejderne i Lindknud. Jeg flyttede derfra i 1954 som 14 årig. Bor i Juelsminde.