Referat fra Bøgevangs sommertur 2012

Mandag den 20. august afgang Bøgevang klokken 9.00. Det bedst tænkelige vejr 22 – 24 grader.
Vi kørte over Grindsted og Give til Hampen Sø, hvor vi fik rundstykker og kaffe  og en dejlig pause. 
Derfra igennem eller forbi flere mindre byer på vejen til Mønsted Kalkgruber, hvor vi spiste vores medbragte madpakker. Efter en god pause blev vi guidet rundt i gangene – en meget interessant tur, hvor vi fik rørt benene i de 2 km lange oplyste gange. Gruberne er også vinterhi for 10 – 15000 flagermus. Da gruberne er 40 m under jordoverfladen, er der en konstant temperatur på 8 grader og en fugtighed på ca 80. Der er også lager for ost fra ARLA. Osten bliver vendt og drejet i den konstante temperatur og luftfugtighed.
Efter den meget interessante  gennemgang kører vi videre mod Nykøbing. Undervejs gjorde vi holdt og nød den medbragte kaffe i Legind Bjerge. På Vandrerhjemmet fik vi udleveret nøgler til værelserne. Klokken 18.30 var der en god to retters menu. Dagen slutter med en tur i byen for dem, der havde lyst til det. En kop aftenkaffe afslutter en god dag.

Kjeld.

Tirsdag den 21. august startede vi klokken 8.50 efter at have spist morgenmad og fået bussen pakket med dagens frokost, som 3 morgendamer havde gjort klar. Vi kørte mod Hanstholm, hvor vi skulle se Bunkermuseet. Vores dygtige guide Erik førte os rundt i de underjordiske bunkers, der lå ca. 4 meter under jordens overflade. Det er et stort bygningsværk, hvor vi så, hvordan de tyske soldater havde boet og arbejdet under 2. verdenskrig.

Efter vores medbragte frokost, som vi spiste ved ”Pynten”, hvor der var fin havudsigt, skulle vi møde vores næste guide Søren, der tog os med på en 3- timers tur i Nationalpark Thy. Vi kørte fra Hanstholm til Vorupør med mange afstikkere ind i landet, hvor vi hørte om dyr, træer og andre planter, inden vi landede i Hanstholm igen. Vi blev en del klogere på, hvorfor Thy er et besøg værd, men vi var godt trætte, da vi nåede hjem til et veldækket aftensbord.

Anna.

Onsdag den 22. august. Efter morgenmad kører vi klokken 9.00 langs vestkysten over Thy og Hanherred med et kort ophold ved Bulbjerg. Vores næste stop er Børglum Kloster. Vi ser stedet på egen hånd og slutter med frokost i det grønne. Derefter kører vi til Løkken og vender bussen på stranden. Dernæst ligeså i Blokhus og får en is. På hjemturen sejler vi over Feggesund.

Om aftenen har vi festmiddag og pakkespil. En rigtig god dag.

Ruth.

Torsdag den 23. august. Dagen startede med regn, men efter et vellykket morgenbord og travlhed med at pakke sammen kom solen frem. Nu gik turen hjem over det skønne landskab til Agger Tange og med færgen til Thyborøn. Her blev der på havnen købt røget fisk  til frokosten, og så kørte vi mod Sneglehuset, et utroligt spændende hus ganske belagt med snegle og konkylier. Flere nåede også på stranden og så bunkere og hav i oprør.

Nu fortsatte vi mod Lemvig, hvor vi med skøn udsigt over vandet og byen fik vores dejlige fisk og senere gik hen for at se Museet for religiøs kunst. Flot og spændende. Nu gik det ellers hjemover. Eftermiddagskaffen blev serveret på parkeringspladsen ved herregården Nørre Vosborg ved Nissum Fjord. Hele turen sluttede på Hovborg Kro med en rigtig stor bøf.

En rigtig stor tak til arrangørerne for en vellykket tur. Tak til chaufføren  for en rigtig god kørsel. Godt gået til deltagerne for godt humør.  

Tove.  

Tak for tilskud fra TEAM LINDKNUD til turen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *