Lindknud Aftenhøjskole

Fortælleaften i samarbejde med

Brørup Bibliotek

Jutta Bojsen-Møller

 

 ”Agnes Henningsen – Let gang på jorden”.

 

Torsdag d. 16. november 2017 kl. 19

Sted: Bøgevang, Favrskovvej 8, Lindknud.

Pris: 50 kr. Sæsonkort 300 kr.

Medbring selv kaffe/te til pausen.

Pressemeddelelse Lindknud Aftenhøjskole.

Torsdag d. 16. november kl. 19 er der fortælleaften i Lindknud Aftenhøjskole  – en aften, der er kommet i stand som et  samarbejde mellem aftenhøjskolen og Brørup Bibliotek.

Jutta Bojsen-Møller er foredragsholder, forfatter og lektor, og hun brænder for at fortælle den gode historie. Hun vil denne aften genfortælle Agnes Henningsens erindringsserie  ”Let gang på jorden”.

Agnes Henningsen var barn af det moderne gennembrud, en gruppe borgerlige intellektuelle og kunstnere, som med Georg Brandes i spidsen, kritiserede det gamle samfunds værdier og satte spørgsmålstegn ved kvindens rolle som “englen i huset”. Agnes Henningsens liv og forfatterskab var en lang kamp mod samfundets dobbeltmoral. Hun ønskede, at kvinder skulle være frie og forene arbejde, moderskab og kærlighed. Hun var ikke optaget af politik eller kvindesagen, og hun klædte sig ikke som en blåstrømpe, men gik i flotte kjoler og med store hatte. Samtiden så hende som en pikant og letsindig kvinde, hvis frækhed ingen grænser havde. Hun ønskede selv “en let gang på jorden”, og det var for hende ensbetydende med en varm, munter indstilling til livet. Dette blev det gennemgående motiv i hendes 8 binds erindringsværk, som hun skrev i 1940erne, da hun selv var i halvfjerdserne. Disse erindringer gjorde hende kendt og elsket i befolkningen. Jutta Bojsens-Møllers fortælling vil især fordybe sig i de tre første bind, hvor man møder et varmt og åbent menneske, som møder verden med opspærrede øjne.

Lindknud Aftenhøjskole har til huse på Bøgevang i Lindknud og husk at medbringe kaffe/te til pausen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.