Lindknud Aftenskole. ”Rent drikkevand – en dansk ressource”

Hans Chr. Bruun Hansen

”Rent drikkevand – en dansk ressource

Torsdag d. 2. november 2017 kl. 19

Sted: Bøgevang, Favrskovvej 8, Lindknud.

Pris: 50 kr. Sæsonkort 300 kr.

Medbring selv kaffe/te til pausen.

Pressemeddelelse Lindknud Aftenskole.

Torsdag d. 2. november er der sæsonstart i Lindknud Aftenhøjskole. Som altid vil alle foredragene blive afholdt på Bøgevang i Lindknud. Man mødes kl. 19 i lyse og hyggelige rammer, og der medbringes  kaffe eller te til pausen .

Aftenhøjskolen glæder sig til at byde velkommen til sæsonens første foredragsholder, som  bliver  Hans Chr. Bruun Hansen.  Hans Chr. Bruun Hansen er professor i miljøkemi ved Institut for Plante- og Miljøvidenskab på  Københavns Universitet.    Han er opvokset i Hyldelund ved Lindknud, som søn af Karen og Niels Holger Hansen.

Aftenens foredrag har titlen: ”Rent drikkevand – en dansk ressource”.  Emnet er aktuelt, idet der til stadighed er risiko for forurening af grundvand, både på landsplan og globalt. Hans Chr. Bruun Hansen forklarer om aftenens foredrag: ” Vi er stolte over det danske drikkevand. Vi kan pumpe vandet direkte fra grundvandet, og efter en simpel behandling har vi rent vand i hanen. Dette i modsætning til mange andre steder på kloden, hvor der enten er for lidt vand, eller vandet – oftest overfladevand – er forurenet og først må gennem en omfattende renseproces, før det kan bruges, og selv endda derefter ikke altid drikkes. Hvordan er det med den danske drikkevandsressource? Er den fortsat lige stor og god som altid, eller er den truet af forurening, som vi kan blive syge af? Er danskerne hysteriske med drikkevandet og har  politikerne mistet jordforbindelsen? Vi vil se på vandets vej, fra det falder som regn, til det ender i grundvandet, hvorfor grundvandet er så forskelligt fra et ene sted til det andet, og hvad der er vigtigt for at bevare det gode drikkevand. Og hvad er det egentlig, der kan forurene vandet, og hvordan bliver dette målt? Måske bliver der lejlighed til at smage på en dansk grand-cru drikkevand!”

Alle er velkomne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *