Lindknud lokalhistorisk forening

I historien i sidste måned om Maren Hansen, alias Grønt-Maren, var der et avisudklip fra hen-des 80 års fødselsdag. Det var mørkt og ikke nemt at læse. Derfor gentages udklippet fra 1987 her.

På historie-værkstedet får vi en del arkivalier som før vi fik et arkiv i Lindknud var blevet afleveret til arkivet i Brørup. De fleste af sådanne dokumenter, billeder o. lign. har vi ellers aftalt med Brørup-arkivet, at de forbliver der, hvor de er godt passet på og arkiveret.

Men der er dog altså nogle sager, som kommer hertil, som nu fornylig en stor arkiv-æske, som Peter Riemann, Lindknuds præst gennem næsten 32 år fra 1947 til 78 havde afleveret i Brørup, inden han sagde farvel til embedet og præstegården i Lindknud.

 

I arkivkassen findes skemaer med navne på alle, der blev konfirmeret i dette åre-mål i Lindknud og Hovborg (som dengang hørte sammen som eet sogn), samt begravelses-og alm. prædikener, bryllups-taler o.a. taler fra forskellige lejligheder fra Riemanns lange tid her.

 

Det var jo inden man kendte til computer og EDB, så der er mange overstregninger, rettelser og tilføjelser i de maskinskrevne manuskripter.

Altsammen er det i fin orden, som det var Peter Riemanns facon.

For historien er det en værdifuld kasse arkivalier. Sammen med Riemanns nekrologer i avisen får vi god viden om folk, som har haft indflydelse på livet og udviklingen i Lindknud i den tid.      A. B.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *